Het werken met lange lijnen of dubbele lijnen heeft meerdere doelen. Ten eerste kan het gewoon een leuke afwisseling zijn op de dagelijkse training, daarnaast kun je met lange lijnen jouw paard soms net wat beter onbelast trainen zodat je met rijden ook weer verder kunt komen. Tot slot is het ook een mooie voorbereiding op het inrijden van jouw jonge paard.


Het werken met lange lijnen vraagt natuurlijk wat handigheid, maar Horse Company helpt je graag om dat te leren. Het voordeel van het werken met twee lijnen is dat je makkelijker van hand kunt veranderen, zonder je lijnen aan te passen. Daarnaast kun je jouw paard makkelijker aan beide kanten begrenzen op de volte, maar kun je ook tussendoor even een behendigheidsparcours met hem lopen doordat je eenvoudig van positie kunt wisselen.


Behalve dat je jouw paard gericht kunt trainen, kun je hem met de lange lijnen ook heel zelfstandig maken. Horse Company helpt jou graag om deze trainingsvorm toe te voegen aan jouw mogelijkheden.


Uiteraard beschikt Horse Company over de benodigde materialen, zodat je deze voor de eerste les(sen) niet direct hoeft aan te schaffen. Wil je toch over je eigen trainingshalster en lange lijnen beschikken, dan kun je deze via Horse Company bestellen.